Informàtica

6ª edició Campionat Muntatge Cable Parell Trenat

El proper 20 de desembre de 2017 es celebrarà la 6a edició del concurs de cables que organitza el departament d'Informàtica. La finalitat del concurs és aconseguir fer un bon cable parell trenat en el menor temps possible.

 

Everis lliura el Premi Talent a Álvaro Delgado del cicle de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web de l’Esteve Terradas.

Durant l'acte, que va tenir lloc el 12 de desembre de 2017 a la seu d'Everis Barcelona, cinc alumnes de tota Catalunya, van rebre de la mà d’Estanislau Vidal-Folch, Subdirector General de Programes, Formació i Innovació del Departament d'Ensenyament, un diploma acreditatiu per valor de 500 € en concepte d'ajut a l'estudi de l'últim curs del cicle que estant cursant.

 

Guanyador del premi talent Everis!!!

L’alumne Álvaro Delgado del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web ha estat el guanyador del Premi Talent organitzat per l’empresa Everis.
El premi ha estat obert per a tots els estudiants de Catalunya dels cicles de Grau Superior de Formació professional de Disseny d’Aplicacions Web (AWS), Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (AMS) i Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (SIS).
Des del departament d’Informàtica vàrem escollir aquest estudiant per ser un alumne molt respectuós, treballador i amb bones qualificacions.
Felicitats Álvaro!!!!

Premi talent Everis

L’alumne Álvaro Delgado del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web ha estat el guanyador del  Premi Talent organitzat per l’empresa Everis.

El premi ha estat obert per a tots els estudiants de Catalunya dels cicles de Grau Superior de Formació professional de Disseny d’Aplicacions Web (AWS), Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (AMS) i Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (SIS).

Des del departament d’Informàtica vàrem escollir aquest estudiant per ser un alumne molt respectuós, treballador i amb bones qualificacions.

 

Felicitats Álvaro!!!

Cyberseguretat - Nou Cicle Formatiu de Grau Superior

A partir del curs 2017/2018, l'institut Esteve Terradas i Illa oferirà un nou cicle de grau superior Cyberseguretat, adaptació curricular del cicle Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, dins la família d'Informàtica i Comunicacions.

Els mòduls del cicle son:

 • Mòdul 1 Implantació de sistemes operatius
 • Mòdul 2 Gestió de bases de dades
 • Mòdul 3 Programació Bàsica
 • Mòdul 4 Llenguatge de marques i sistemes de gestió d'informació
 • Mòdul 5 Fonaments de maquinari
 • Mòdul 6 Administració de sistemes operatius
 • Mòdul 7 Planificació i administració de xarxes
 • Mòdul 8 Serveis de xarxa i internet
 • Mòdul 9 Implantació d'aplicacions web
 • Mòdul 10 Administració de bases de dades
 • Mòdul 11 Seguretat i alta disponibilitat
 • Mòdul 12 Formació i orientació laboral
 • Mòdul 13 Empresa i Iniciativa emprenedora
 • Mòdul 14 Projecte
 • Mòdul 15 Formació en centres de treball
 • Mòdul 16 Cyberseguretat
 • Mòdul 17 Hacking ètic
 • Mòdul 18 DUAL

El nou cicle s'ofereix en modalitat DUAL.

Mes informació a: http://www.iesesteveterradas.cat/index.php/estudis-243/cfgs-administracio-de-sistemes-informatics

Dia del Exalumne a la Família d'Informàtica

El dijous 27 d'abril del 2017, com cada any, vàrem celebrar el dia de l'ex alumne de la família d'informàtica. Es van aplegar uns 50, entre ex alumnes i ex professors, en un ambient molt cordial i distés. Vàrem petar la xerrada una estona tot fent un pica-pica molt bo. Va ser tot molt gratificant.

Gràcies als que hi van assistir i esperem que l'any vinent vinguin més.

A Mobile Story Virtual Escape Room

Els alumnes de grau mitjà d'informàtica assisteixen a "A Mobile Story Virtual Escape Room" és una exposició al Mobile World Centre de Barcelona que permet entendre l'evolució de la tecnologia mòbil i el seu impacte en la societat.

L'exposició impulsada per Mobile World Capital Mostra el present i el futur de la Indústria 4.0, les professions del futur, l'evolució dels dispositius mòbils des de la trucada fins a la gestió integral, o els avançaments cap a la convergència tecnològica, entre altres. Tracta d'una reflexió al voltant de la transformació tecnològica i finalitza el recorregut amb l'únic Escape Room de Realitat Virtual de Barcelona.

Techpedia: Viatge a Praga

Entre els dies 4 i 9 d'abril els alumnes Adrián González i Raúl Domínguez, acompanyats pels professors Óscar Chueca i Gerard Calle, van participar en la final Europea del projecte TechPedia a Praga. En aquests dies els alumnes han pogut gaudir de l'experiència de conèixer una cultura diferent i millorar els seus coneixements en l'àmbit de la tecnologia. A continuació, els mateixos alumnes ens relaten la seva experiència:

Llegeix més:Techpedia: Viatge a Praga

Dia del ex-alumne d'Informàtica 2017

El Departament d'Informàtica celebra el dia del ex-alumne i ex-professor el dijous 27 abril. A partir de les 19:30 farem una trobada al Departament d'Informàtica.

Si ets exalumne d'informàtica, tornet a trobar amb els companys!!

T'esperem!!

Taller Univers Internet al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Els alumnes d'informàtica de grau mitjà assisteixen al taller "La lògica de la programació" del programa Univers Internet que organitza el CCCB Educació.

    

Xerrada de control de navegació d'AR-drons

Els drons son aeronaus no tripulades que se'ls pot donar infinitat de funcions, des d'usos militars fins a usos comercials com gravar-nos mentre fem snowboard i fins i tot com a drons ambulància per salvar vides.

Albert Masip professor del Departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la UPC de Terrassa ens ha visitat per posar-nos al dia de les aplicacions reals que se'ls pot donar als drons.

També ens ha parlat del procés que ha dut a terme un estudiant, en el seu projecte final de carrera, per conduir un dron quadricòter comercial a volar de forma autònoma. Partint d'un model matemàtic que descriu el comportament en l'espai ens ha explicat el sistema de visió que porta incorporat i que li permet seguir una línia situada al terra. Tot i que el dron no havia fet cap assaig a les nostres instal·lacions, l'Albert ens ha fet uns ajustos en el codi i em pogut veure a temps real la compilació dels nous canvis i l'enlairament del dron!

Ha estat molt instructiu i emocionant!

INS Esteve Terradas al SpainSkills

Aquesta setmana passada s'ha celebrat SpainSkills 2017

Aquest és un campionat estatal, on el millor alumnat de cada comunitat autònoma competeixen en cadascun dels skills (habilitats) per poder anar arribar a la competició Worldskills.

El professor Antoni Bagur, del dept. d'informàtica, ha organitzat i coordinat l'skill 39, que és d'administració de sistemes en xarxa.

Això no hagués estat possible sense la col·laboració de persones que han quedat en l'anonimat. Moltes gràcies!!!

Estàs aquí:Inici > Noticies