Centre

Un "cool" iFest 2017

El passat dijous 30 de Novembre 4 equips del Esteve Terradas vam participar al iFest, un esdeveniment de creativitat i emprenedoria que va aplegar al Palau Sant Jordi 6.000 persones entre alumnes (o players) i professors (shakers). Vam matinar en el dia més fred des de feia molts mesos, i ens van recollir en autocar a tots els participants. El Terradas va ser el primer institut a arribar al Palau Sant Jordi per començar un matí amb ponències i experiències d'emprenedors. Sort que molts van portar mantes, i la jaqueta no ens la vam treure fins el migdia en què ens van donar el dinar de picnic, alguns a dins de l'estadi, ja amb la calefacció engegada, alguns a fora prenent el sol. Mentre als players els motivaven amb xerrades de joves (o no tan joves) emprenedors, als shakers ens van fer una breu formació per saber com funcionaria el mètode per facilitar i treballar les idees "disruptives" que els sponsors esperaven dels participants.
 
Després del pique-nique va començar el challenge, on se'ns va assignar un repte i vam elaborar una pluja d'idees entre els players de pista i els de les grades. Una aplicació web ens havia de facilitar la comunicació, però no anva fina i vam tibar del Telegram i de xerrar amb els de la grada a "grito pelao", del qual em queda un punt d'afonia l'endemà. Piscines amb hologrames, xarxes socials per compartir les piscines, "xupa-xips" o chupa-chups per saber si tens una malaltia infecciosa per la saliva, una app per conèixer el teu nivell d'hidratació, gorros de piscina amb recollida de constants vitals i altres boges idees van ser desenvolupades a tota màquina, validades per amics i família que vam contactar per saber si era útil, i finalment estructurades en forma de possible empresa o start-up.
 
Va ser una jornada un pèl llarga, sobretot pel fred, però també molt interessant, i tothom coincideix a que el challenge va ser un subidón creatiu. Esperem repetir-la de nou l'any que ve. Podeu seguir els tuits que van ser trending topic a Catalunya durant el dia 30 amb #ifestcat
 
Gràcies a totes les players per participar!
 

Arriba l'iFest !!!

El iFest, l'esdeveniment més gran en innovació i emprenedoria a Catalunya trenca rècords de participació amb 8.000 alumnes i professors, o players i shakers com els agrada dir als organtizadors. Aquest any l'Esteve Terradas participa amb 4 equips de 14 players i 3 shakers cadascun, competint amb centres de tot Catalunya per trobar idees disruptives amb les que superar els reptes que proposen les empreses Aigües de Barcelona, Fluidra, Parc Científic de Barcelona i Uriach. Entre els premis hi haurà viatges per Europa i Estats Units per impulsar el producte que creïn els concursants. Per poder articular tanta gent al Palau Sant Jordi cada equip tindrà 3 players en la pista però gaudiran del recolzament telemàtic dels seus companys a través d'una app per mòbils que facilitaran el mateix dia de l'event, que serà el proper dijous 30 de Novembre des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda.
 

Per saber més: http://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/emprenedoria/intern/ifest

El Terradas participa amb 8 equips a l'Innolab d'enguany

Innolab és un programa d'innovació impulsat per l'empresa noruega Induct i la comunitat d'innovació Innobaix. Recullen reptes reals d'empreses de la zona i organitzen un concurs per estimular la creativitat als centres educatius de cicles. Aquest any participen 3 classes de les titulacions d'informàtica i administratiu amb 8 equips d'entre 3 i 6 persones cadascun. El primer pas consistirà en visitar les empreses que proposen els reptes (Bayer, Consell Comarcal, Inbesters i Dédalo Studios), després formar els equips i seguir una formació de creativitat per, finalment, passar a proposar solucions disruptives amb alguns dels mètodes apresos en la formació.

II Jornada de difusió del programa ERASMUS +

Us convidem a la segona jornada de difusió del programa ERASMUS+. L’acte començarà el 29 de novembre a les 16h a la sala d’actes de l’institut. Podràs escoltar els beneficis que s'obtenen, també podràs escoltar experiències dels participants i saber que fer per poder participar en un programa ERASMUS+. Us esperem!

Sortida de la Castanyada. Colònia Güell. Concurs de pastissos.

El passat 31 d’octubre els alumnes de 1r ESO vam fer la tradicional sortida caminant fins a la Colònia Güell amb concurs de pastissos i galetes, en arribar.

Els guanyadors van ser:

1A. Marc Cachinero

1B. Cristian Parrilla i Diego Gómez

1C. Marta Quintana

1D. Anna Corbacho i Licet Fernández

1E. Sergio Duque i Eric Tolosa

 

Ha estat un any en què el nivel era molt alt i tots els pastissos eren boníssims. 

Felicitats a tots els participants!!!!!

 

Informació Licitació neteja

A les empreses que estiguin interessades en participar a la Licitació de neteja de l'Institut Esteve Terradas i Illa, dijous dia 23 de novembre  a les 11:30 h. farem una visita tècnica de l'institut.

Castanyada 2017

 

Ja som 100 subscriptors

Ja som 100 subscriptors!!
Anima't i subscriu-te al nostre canal on podràs veure els vídeos que anem pujant, de les activitats realitzades amb els alumnes de l'Esteve Terradas.
 

Inici activitats esportives extra

El dia 4 d'octubre van començar les activitats Esportives. Estan destinades als alumnes d'ESO que vulguin practicar esport fora de l'horari escolar i/o compartir una estona amb altres companys. Aquest curs realitzarem les següents activitats:

A L’INSTITUT

L’Associació Esportiva de l’Institut organitza activitats esportives a l’Institut per fomentar l’esport. Estan destinades als alumnes d’ESO que vulguin fer activitat física fora de l’horari escolar amb altres companys. Estan dirigides per alumnes o ex-alumnes del centre i són totalment gratuïtes. Les activitats es realitzaran d’octubre a maig, els dies corresponents, sempre i quan no sigui festiu.

FUTBOL (dimecres de 16 a 17h a la Pista Poliesportiva de l’Institut).  Està dirigida a tots/es aquells alumnes que vulguin jugar exclusivament a futbol. 

MULTIESPORT (dimecres de 16 a 17h al Gimnàs). Està dirigida a tots/es aquells alumnes que vulguin practicar diferents tipus d'activitats de raqueta, de pilota, jocs, activitats físiques, etc. L'objectiu de l'activitat és fomentar la pràctica esportiva, millorar la motricitat, treballar la socialització i augmentar l'autoestima. Ho tenim com una activitat de reforç de l'educació física.

A LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS

El Programa Esport Escolar Social és un programa organitzat pels departaments d’esports i el departament de família de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat en col·laboració amb altres entitats, escoles i instituts del municipi. Ofereix activitats esportives pels a diferents instal·lacions esportives de municipi en horari de 15 a 18 hores, dinamitzades per tècnics especialistes i titulats. Esta dirigit als joves entre 12 i 18 anys que estiguin matriculats als diferents instituts de Cornellà. Totes les activitats són d’accés lliure sense inscripció prèvia.

ESCALADA: dilluns i dimecres de 16 a 17:30 hores al Rocòdrom de Can Mercader.
ACTIVITAT AEROBICA AMB ESTIL MUSICAL (estil Zumba): dilluns i dimecres de 15:30 a 17 hores al Pavelló Sant Ildefons.
FUTBOL: dimarts i dijous de 15:30 a 17 hores al Camp de futbol Sant Ildefons.
BÀSQUET:  dimarts i dijous de 15:30 a 17 hores al Pavelló Centre."
Antonio Solís
Professor Educació Física 
Institut Esteve Terradas i Illa
 

Convocatòria ERASMUS+

Es convoca a l’alumnat  de l’Institut Esteve Terradas a participar en el projecte europeu:

“3D ROBO CHALLENGE;  Un projecte de mobilitat enfocat a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques de robòtica, entre alumnat procedent del centre educatiu Lycee Polyvalent Louis Cormontaigne de Metz (França) , alumnat del centre PKKY de Joensuu (Finlàndia) i alumnat de l’Esteve Terradas. El projecte té una durada de tres anys, tot i que aquesta convocatòria es dirigeix l’alumnat interessat a participar durant aquest curs acadèmic 2017-2018.

El projecte va dirigit a :

• Alumnes matriculats a l’Esteve Terradas de 4art curs d’ESO que aquest curs acadèmic 2017-2018 estiguin cursant  la matèria de tecnologia.

• Alumnes matriculats el  curs acadèmic 2017-2018 a l’Esteve Terradas que estiguin cursant el CFGM de la família de Fabricació Mecànica.

 

Requisits, aspectes importants i criteris de selecció de l’alumnat:

  1. Tenir un nivell mínim A2 de llengua anglesa, parlat i escrit.
  2. Historial d’assistències no justificades.
  3. Historial de sancions disciplinaries.
  4. Es valorarà molt positivament la motivació de l’alumne i la seva implicació en la matèria.

L’alumnat seleccionat participarà en el projecte juntament amb alumnat dels altres països (França i Finlàndia), realitzant activitats que tindran lloc al nostre centre, l’Institut Esteve Terrades i a l’Institut North Karelia (Joensuu-Finlandia).

 

Dotació de la beca:

El projecte cobreix totes les despeses  de l’alumnat sel·leccionat del nostre centre (viatges, assegurances, allotjament i manutenció).

 

Presentació de sol·licituds

L’alumnat interessat haurà d’ omplir aquesta sol·licitud que us podeu descarregar. Un cop omplerta caldrà que la lliureu al calaixet  139 de la sala de professorat del centre.

Totes les sol·licituds seran rebudes per una comissió  d’ avaluació formada por professorat implicat en el projecte: Vicenç Serra (Dpt Tecnologia), Maria Soriano (Dpt. Fabricació Mecànica) i Mercè Barnadas (Coordinació de projectes internacionals) que seguiran els criteris de selecció establerts. 

El termini de presentació de les sol·licituds serà del 9 al 20 d’octubre. La Resolució es farà pública al web de l’institut el proper dia 31 d’octubre.  

Per a qualsevol dubte podeu adreçar-vos a l’adreça de correu: 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Estàs aquí:Inici > Noticies > Centre > General