Arts Gràfiques

AF10 CFGM Preimpressió digital

Aquests estudis permeten adquirir competències en la realització de les operacions de digitalització i entrada d'imatges, d’ensamblatge per a publicacions electròniques, el tractament i la compaginació de textos i imatges, la imposició de pàgines, la obtenció digital de les formes impressores i la impressió amb procediments digitals, preparant sempre, tant els equips com les eines de programari, mitjançant els ajustaments necessaris que garanteixin la qualitat, i sempre complint amb les normatives de seguretat i protecció ambiental.

El cicle té una durada de 2000h repartides en dos cursos, impartint-se el primer en horari de matí (de 8h a 14:30h), i el segon en horari de tarda (de 16h a 20:30h), per facilitar així la realització de la formació en centres de treball.

La nostra distribució d'assignatures és la següent:

Primer curs

M01 Tractament de textos165h

M02 Tractament d'imatges en mapa de bits264h

M06 Il·lustració vectorial99h

M08 Animació digital30h

M07 Identificació de materials en preimpressió132h

M04 Serigrafia33h

M09 FOL99h

M10 EIE66h

M11 Anglès99h

Segon curs

M03 Imposició i obtenció digital de la forma impressora132h

M04 Impressió digital132h

M05 Compaginació165h

M08 Publicació electrònica165h

M12 Síntesi99h

Benvinguts al departament d'Arts Gràfiques

Entenem per arts gràfiques el conjunt d'oficis, coneixements, operacions i processos inclosos en el camp de l'edició impresa. Des del disseny gràfic fins a la impressió o estampació de diaris, fulletons, prospectes, etc. En el cas dels llibres i revistes el procés s'allarga fins a l'enquadernació.

Al departament d'arts gràfiques de l'INS Esteve Terradas i Illa de Cornellà, donem formació en diferents branques del sector, impartint el CFGM de Preimpressió i el CFGS de Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia.

Treballem en la formació de professionals preparats del sector gràfic, amb competències tècniques avançades, amb responsabilitat, sentit crític i versatilitat, per facilitar el seu desenvolupament personal, la millora social i l'encaix en el teixit laboral del seu entorn.

La nostra divisió està formada per un equip de professors ben qualificats que en tot moment busca la millor educació del nostre alumnat per al present i pel futur, tenint en compte l'actualització permanent dels coneixements que es produeixen en la nostra societat en canvi, i és per això que comptem amb els últims equipaments (tant a nivell de maquinari com de programari) per ensenyar les darreres innovacions i oferir una formació actualitzada.

Disposem d’un ampli ventall d’empreses que permetran a l’alumnat realitzar pràctiques en els diferents àmbits relacionats amb el món visual i gràfic (disseny gràfic, producció editorial, integració web, preimpressió, impressió, pàckaging, retolació, màrketing, gestió i administració de processos, ...)

Estem compromesos també amb la mobilitat transfronterera, participant en diversos projectes Erasmus, dirigits al coneixement idiomàtic i al procés maduratiu dels i les nostres alumnes.

IES SEP Esteve Terradas i Illa, Cornellà

c/ Bonavista 70, 08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 11 00
Fax 93 377 27 09
Pàgina web: http://www.iesesteveterradas.com/

Departament d'arts gràfiques

Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Cap de Departament: Jordi Mora

Contacte amb empreses per a la realització de la formació en centres de treballs:
Grau mitjà: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Responsable: Eusebi Mestre

Grau superior: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Responsable: Laura Mindán

Estàs aquí:Inici > Noticies > Cicles Formatius > Arts Gràfiques